Hakaton 2015

Ekipno takmičenje programera u izradi aplikacija za samo 24 sata!

Drugi Hakaton na jugu Srbije održan je na Elektronskom fakultetu u Nišu, 14. i 15. novembra 2015. Takmičilo se 8 timova koji su sa ovog događaja otišli bogatiji za neprocenjivo iskustvo. Prijava je bila otvorena za sve zainteresovane, a najviše je bilo prijavljenih studenata sa Elektronskog i Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, kao i sa Računarskog i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Drugi SICEF-ov Hakaton poprima međunarodni karakter, bilo je prijavljenih takmičara iz susedne Hrvatske.

Nakon svečanog otvaranja, prisutni su imali prilike da čuju predavanja predstavnika kompanija.

Otvaranje

Stručni žiri, koji su činili doc. dr Aleksandar Stanimirović i mr Vladan Mihajlović sa Elektronskog fakulteta u Nišu, Ivan Stojanović iz kompanije Neopix, Milan Rukavina iz kompanije HORISEN Solutions i Stefan Stojanović iz kompanije Microsoft predstavio je temu i takmičenje je moglo da počne!

Takmičari su uz konsultacije žirija imali 24 sata da osmisle i kreiraju aplikaciju za pomoć izbeglicama. Svakom timu je bila obezbeđena prostorija za rad, a na raspolaganju su im bile i prostorije za odmor, obroke i razonodu.

Suočeni sa pritiskom, malo vremena i jakom konkurencijom, takmičari su uspešno ispunili zadatke i predstavili zanimljiva rešenja za pomoć izbeglicama.

Prvo mesto za aplikaciju BorderLess osvojio je tim „Open Systems and Security Lab” u sledećem sastavu: Zoran Antolović, Lovro Predovan, Andro Krezić i Alen Huskanović (sa Fakulteta Organizacije i Informatike u Varaždinu). Pročitajte utiske prošlogodišnjih pobednika.

Tim Open System & Security Lab!

Drugo mesto pripalo je timu „RAFnut” sa aplikacijom REFU-G koji su činili Nikola Mastilović, Filip Danić, Andrej Karadžić i Nikola Klipa (sa Računarskog fakulteta u Beogradu - RAF).

Tim RAFnut

Treće mesto pripalo je timu „Invitious”, autorima aplikacije Reforg (Aleksandar Nikolić, Nikola Svetozarević, Lazar Manasijević i Stefan Rakić sa Elektronskog fakulteta u Nišu).

„Invitious”

Pobednički timovi nagrađeni su "Syma X5C Explorers" - quadcopter-ima sa HD kamerom i jednogodišnjim Silver GitHub planom (I mesto), HDD External 2.5" 2TB Toshiba Canvio Basics eksternim hard diskovima i jednogodišnjim Bronze GitHub planom (II mesto), Rančevima za laptop 17.3" NTB 5165 Xwave (III mesto)/

Izvorni kod aplikacija ostalih timova zajedno sa njihovim opisima dostupan je na SICEF-ovom repozitorijumu na Github-u.

Atmosferu sa samog takmičenja možete pogledati u Facebook albumu na SICEF-ovoj stranici.

Čekamo te i ove godine

Okupi tim i prijavi se!